Beatrixrun 2020 geannuleerd

Het bestuur van de Oranjevereniging Pijnacker heeft na uitvoerig overleg en met de weet van de huidige situatie in Nederland en omringende landen besloten om het volledige programma incl. Beatrixrun voor 2020 te annuleren.

De huidige maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en RIVM zijn van kracht tot 31 maart 2020, echter zijn wij als bestuur, mede na overleg met gemeente, huurders en overige betrokkenen tot de conclusie gekomen dat een programmering voor koningsdag 2020 maatschappelijk niet verantwoord is richting de inwoners van Pijnacker.

Daarnaast zitten we als vereniging op dit moment in de eindfase van de voorbereiding. In deze fase dienen we een hoop verplichtingen aan te gaan met onze partners en dienstverleners. Met een mogelijke uitbereiding van maatregelen van de Nederlandse overheid, nu of na 31 maart 2020 brengt dit dermate hoge financiële risico’s met zich mee dat dit de toekomst van de Oranjevereniging ernstig kan schaden.

Dit alles bij elkaar heeft het bestuur van de Oranjevereniging doen besluiten om te stoppen met de voorbereiding en uitvoering van het volledige programma incl. Beatrixrun voor 2020.

Een keus die wij met pijn in ons hart nemen, maar naar onze mening op dit moment de enige juiste keuze is.

2020 zou het jaar van de vernieuwing worden; Nieuwe programma onderdelen voor alle leeftijden, terug naar de Sportlaan, een weekend lang feest met aansluitend een daverend Koningsdagprogramma.

Wij willen alle vrijwilligers, donateurs, sponsoren, gemeente Pijnacker-Noordorp en verdere betrokkenen bedanken voor alle steun die wij ook dit jaar in de voorbereidingen hebben mogen ontvangen. In de komende periode zullen wij ons beraden op de programmering voor 2021, wil je ons hierbij helpen?

Geschiedenis van de Beatrixrun

De eerste Beatrixrun werd gereden in 1984 en dat was één groot avontuur. Niemand wist wat er ging gebeuren. Alleen Joop Jantschik die het idee had geopperd en Rien Bos die het idee wel zag zitten, hadden er een beeld bij hoe het zou kunnen verlopen.

Ook zij konden echter niet vermoeden dat de Beatrixrun met de jaren zou uitgroeien tot de hapening die het vandaag de dag is.

Op 5 mei 1984 vertrekt de eerste editie van de Beatrixrun voor een route van 82 kilometer langs o.a. Schiedam, Berkel en Rodenrijs en Wassenaar, Den Haag. Achteraf zijn de rijders en passagiers dol enthousiast. Een traditie is geboren!

De pioniers

Het idee voor de Beatrixrun komt van Joop Jantschik. Hij reed eens mee met een motorrun voor gehandicapten in Limburg.
Met die fantastische ervaring ging hij naar Rien Bos, de toenmalig voorzitter van Oranjevereniging Pijnacker. Rien werd direct enthousiast en zet zelf de eerste route uit.

Er werd ooit gestart met 25 zijspannen, tegenwoordig zijn dat er al 100 !

Verkeersregelaars

In de beginjaren kwamen de meeste verkeersregelaars bij de motorclub Zoetermeer vandaan. Vanuit de Beatrixrun is overigens het Motor Begeleiding Team (MBT) ontstaan. Dit team begeleidt inmiddels evenementen door het hele land en is vanzelfsprekend niet meer weg te denken bij de Beatrixrun.

Iets bijzonders huren?

Organiseer je een feest of evenement en zoek je nog iets bijzonders? Oranjevereniging Pijnacker heeft door de jaren heen een aantal unieke attracties en materialen ontwikkeld, die jouw evenement echt helemaal afmaken. Klik op onderstaande attracties voor meer informatie over de verhuur en de prijzen.

Met het huren van het Waterorgel, Trein Tinus of het Drijvend Podium draag je bovendien bij aan een goed doel.
Wij werken enkel met vrijwilligers, dit betekent dat alle inkomsten rechtstreeks worden gebruikt voor het organiseren
van leuke activiteiten rondom Koningsdag voor Pijnacker en omgeving.

– Wij verhuren geen feesttenten –

Trein Tinus doet het goed op ieder evenement, van open dag tot wijkfeest, van familiedag tot kerstmarkt, van bruiloft tot braderie. Het treintje heeft niet alleen de looks, maar kan ook fluiten als een stoomtrein. Met Trein Tinus kun je jouw gasten op een originele manier vervoeren. In de twee wagonnetjes achter de locomotief kunnen zo’n 24 volwassenen of 32 kinderen meerijden.

Trein Tinus is niet gebonden aan rails en is dus bijna overal inzetbaar. Wij kunnen helpen bij het bedenken van een geschikte route en haltes. Eventueel kunnen wij halteborden meenemen zodat de stopplaats(en) makkelijk te vinden zijn voor bezoekers. Je huurt Trein Tinus standaard met machinist en conducteur die helpt bij het in- en uitstappen.

Trein Tinus is al te huur vanaf € 110,- per uur

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.

Jouw bezoekers verrassen met iets dat ze nog niet eerder hebben gezien? Met het Waterorgel van Oranjevereniging Pijnacker maak je zeker indruk! Op de maat van de muziek laten wij het water dansen en de kleuren verspringen. Met een honderdtal fonteinen en helder ledlicht kunnen wij eindeloos variëren en een show naar wens verzorgen. Kies jouw eigen muzieknummer(s) waar wij een show voor programmeren of kies een bestaande show met thema’s als kerst, zomer of dance. Een andere mogelijkheid is om het waterorgel live te laten reageren tijdens een evenement, bijvoorbeeld als decor van een dance event of een live uitvoering.

Het waterorgel is inzetbaar op een locatie naar keuze, het orgel is 13 meter breed, 2,5 meter diep en 8 meter hoog.

Het waterorgel is te huur vanaf € 1250,-

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.

Het drijvend podium is multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld als podium op een waterplas of als tijdelijke brug over een watergang tijdens een evenement. Het podium bestaat uit elementen van 1,25 bij 2,5 meter, zo kan er onder andere een podium van 10 bij 10 meter worden gecreëerd. Oranjevereniging Pijnacker verzorgt het transport en de op- en afbouw.

Het drijvend podium is al te huur vanaf € 950,-

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.

Meer informatie