Joop Jantschik, mede oprichter Beatrixrun, overleden.

Diep bedroefd hebben wij het bericht ontvangen van het overlijden van Joop Jantschik. Joop is met de toenmalige voorzitter van de Oranjevereniging, Rien Bos, mede bedenker en oprichter van de Beatrixrun Pijnacker. Joop wist in de begin jaren tachtig, dat de Oranjevereniging voor iedereen binnen de samenleving rond Koninginnedag festiviteiten wilde organiseren en daarbij nog zocht naar een activiteit voor onze gehandicapte inwoners. Joop had al wat ervaring met zijspanruns en bracht het idee over aan Rien. Rien zag het plan wel zitten en op 5 mei 1984 was de 1e Beatrixrun een feit.

Joop kon toen niet bedenken dat we bijna 40 jaar later nog altijd de Beatrixrun jaarlijks organiseren. Joop had daarbij lange tijd de plek van 1e zijspanrijder in “zijn” Beatrixrun met vaste passagier Toby in zijn bakkie. Om gezondheidsredenen moest Joop het zijspan rijden een aantal jaren terug vaarwelzeggen. Maar als de Beatrixrun in zijn buurt voorbijkwam, dan stond hij langs de kant.

Zo was hij er ook bij in 2022 waar hij in Zoetermeer nog één maal met zijn vaste maatje Toby op de foto ging. We zijn dankbaar voor de belangrijke rol die Joop heeft gehad voor de Oranjevereniging en in het bijzonder de Beatrixrun en de ontelbare mooie momenten die hij hiermee voor zovelen heeft mogelijk gemaakt. We wensen zijn familie veel sterkte toe.

Beatrixrun 2023

Voorbereidingen voor de Beatrixrun 2023 in volle gang!

Zet alvast in je agenda: 29 april 2023
De voorbereidingen voor de Beatrixrun 2023 zijn alweer in volle gang. De pauzeplaats van de route is bekend en is dit jaar bij Verkade in Wateringen. Ook de route voor de 38e editie van de Beatrixrun is in concept klaar en zal ons door onder meer het Westland en Den Haag brengen. Het beloofd weer een prachtige dag te worden voor rijders en passagiers.
We kijken er naar uit om jullie te ontvangen op 29 april 2023.
Voor meer informatie kijk op de contactpagina

Beatrixrun 2022

Wat was het weer een feest!

Hier alvast de links naar de foto’s van Rolf van den Berg

Geschiedenis van de Beatrixrun

De eerste Beatrixrun werd gereden in 1984 en dat was één groot avontuur. Niemand wist wat er ging gebeuren. Alleen Joop Jantschik die het idee had geopperd en Rien Bos die het idee wel zag zitten, hadden er een beeld bij hoe het zou kunnen verlopen.

Ook zij konden echter niet vermoeden dat de Beatrixrun met de jaren zou uitgroeien tot de hapening die het vandaag de dag is.

Op 5 mei 1984 vertrekt de eerste editie van de Beatrixrun voor een route van 82 kilometer langs o.a. Schiedam, Berkel en Rodenrijs en Wassenaar, Den Haag. Achteraf zijn de rijders en passagiers dol enthousiast. Een traditie is geboren!

De pioniers

Het idee voor de Beatrixrun komt van Joop Jantschik. Hij reed eens mee met een motorrun voor gehandicapten in Limburg.
Met die fantastische ervaring ging hij naar Rien Bos, de toenmalig voorzitter van Oranjevereniging Pijnacker. Rien werd direct enthousiast en zet zelf de eerste route uit.

Er werd ooit gestart met 25 zijspannen, tegenwoordig zijn dat er al 100 !

Verkeersregelaars

In de beginjaren kwamen de meeste verkeersregelaars bij de motorclub Zoetermeer vandaan. Vanuit de Beatrixrun is overigens het Motor Begeleiding Team (MBT) ontstaan. Dit team begeleidt inmiddels evenementen door het hele land en is vanzelfsprekend niet meer weg te denken bij de Beatrixrun.

Iets bijzonders huren?

Organiseer je een feest of evenement en zoek je nog iets bijzonders? Oranjevereniging Pijnacker heeft door de jaren heen een aantal unieke attracties en materialen ontwikkeld, die jouw evenement echt helemaal afmaken. Klik op onderstaande attracties voor meer informatie over de verhuur en de prijzen.

Met het huren van het Waterorgel, Trein Tinus of het Drijvend Podium draag je bovendien bij aan een goed doel.
Wij werken enkel met vrijwilligers, dit betekent dat alle inkomsten rechtstreeks worden gebruikt voor het organiseren
van leuke activiteiten rondom Koningsdag voor Pijnacker en omgeving.

– Wij verhuren geen feesttenten –

Trein Tinus doet het goed op ieder evenement, van open dag tot wijkfeest, van familiedag tot kerstmarkt, van bruiloft tot braderie. Het treintje heeft niet alleen de looks, maar kan ook fluiten als een stoomtrein. Met Trein Tinus kun je jouw gasten op een originele manier vervoeren. In de twee wagonnetjes achter de locomotief kunnen zo’n 24 volwassenen of 32 kinderen meerijden.

Trein Tinus is niet gebonden aan rails en is dus bijna overal inzetbaar. Wij kunnen helpen bij het bedenken van een geschikte route en haltes. Eventueel kunnen wij halteborden meenemen zodat de stopplaats(en) makkelijk te vinden zijn voor bezoekers. Je huurt Trein Tinus standaard met machinist en conducteur die helpt bij het in- en uitstappen.

Trein Tinus is al te huur vanaf € 110,- per uur

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.

Jouw bezoekers verrassen met iets dat ze nog niet eerder hebben gezien? Met het Waterorgel van Oranjevereniging Pijnacker maak je zeker indruk! Op de maat van de muziek laten wij het water dansen en de kleuren verspringen. Met een honderdtal fonteinen en helder ledlicht kunnen wij eindeloos variëren en een show naar wens verzorgen. Kies jouw eigen muzieknummer(s) waar wij een show voor programmeren of kies een bestaande show met thema’s als kerst, zomer of dance. Een andere mogelijkheid is om het waterorgel live te laten reageren tijdens een evenement, bijvoorbeeld als decor van een dance event of een live uitvoering.

Het waterorgel is inzetbaar op een locatie naar keuze, het orgel is 13 meter breed, 2,5 meter diep en 8 meter hoog.

Het waterorgel is te huur vanaf € 1250,-

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.

Het drijvend podium is multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld als podium op een waterplas of als tijdelijke brug over een watergang tijdens een evenement. Het podium bestaat uit elementen van 1,25 bij 2,5 meter, zo kan er onder andere een podium van 10 bij 10 meter worden gecreëerd. Oranjevereniging Pijnacker verzorgt het transport en de op- en afbouw.

Het drijvend podium is al te huur vanaf € 950,-

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.