Beatrixrun 2024

Foto’s 39ste Beatrixrun

Zoals ieder jaar zijn er weer heel veel foto’s gemaakt;

Foto’s Rolf van den Berg deel 1 en deel 2
Foto’s Bart Planken
Foto’s Johan Hagendijk
Foto’s Hans vd Boor
Foto’s Paul Meuldijk
Foto’s Coen Meeder
Foto’s John van Amsterdam
Film John van Amsterdam
Film RayWat AV Productions

Beatrixrun 2024

Route 39ste Beatrixrun bekend

Zoals ieder jaar gaan we in de komende weken alvast de route voorrijden. Hier zijn de route bestanden in verschillende formaten. De KML, GPX en GDB bestanden zijn ingepakt in zip formaat, even uitpakken voor gebruik;

De overzichtskaart in jpg formaat: Overzicht JPG
De route in pdf formaat: Route PDF
Beatrixrun route in gpx formaat: Route GPX
Sporen Beatrixrun in kml formaat: Sporen KML
Sporen Beatrixrun in gpx formaat: Sporen GPX
Sporen Beatrixrun in gdb formaat: Sporen GDB

Beatrixrun 2024

De 39ste Beatrixrun op 4 mei 2024

De Beatrixrun 2024 wordt gereden op zaterdag 4 mei 2024.
We gaan er met de inzet van alle rijders, motorbegeleiders, politie en alle andere vrijwilligers weer een mooie dag van maken.

Zoals gebruikelijk starten en eindigen we in Pijnacker. De route gaat dit jaar door Lansingerland, Zuidplas, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland, Schipluiden, Den Hoorn, Delft en Delfgauw.  Onderweg wordt er door ons voor een gezellige lunch gezorgd.

We hebben de volgende faciliteiten:

  • Tijdens de run kunnen familieleden meerijden in één van de bussen.
  • Voor de rijders en motorbegeleiders is het mogelijk om kosteloos te overnachten op ons kampeerterrein De Notelaar, Nieuwkoopseweg 11 in Pijnacker. Hier kunt u met uw eigen tent terecht van vrijdagmiddag 3 mei tot en met zondagochtend 5 mei. Op zaterdag- en zondagochtend zorgen wij voor een gratis ontbijt. Op vrijdag- en zaterdagavond organiseren wij een lekkere barbecue waaraan alle rijders en vrijwilligers tegen een geringe vergoeding kunnen deelnemen.

Om zeker te zijn van een plek in de bus en op ons kampeerterrein, is het handig om u daarvoor vooraf aan te melden.

Hieronder staan de belangrijke data:

  • De medewerkersavond is vrijdag 5 april vanaf 20.30 uur. Zoals gewoonlijk wordt deze gehouden in het clubhuis van de Oranjevereniging Pijnacker, Boezemweg 21c in Pijnacker.
  • Het voorrijden voor de motorbegeleiders is op zondag 7 en 21 april. We vertrekken vanuit het clubhuis van de Oranjevereniging Pijnacker, Boezemweg 21c in Pijnacker.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Nicolette Regeer via info@beatrixrun.nl.

Dit emailadres kunt u ook gebruiken, als u voor de eerste keer wilt meerijden. Nieuwe zijspannen, trikes en Can-Ams zijn bijna altijd welkom! Wij nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met u op.

Rijdt of helpt u niet mee, dan zien wij u uiteraard graag bij vertrek, langs de route of bij de Engelse Lus om te zwaaien. De Engelse Lus is de prachtige ereronde die wij om 16.45 uur als sluitstuk van de rit langs de Oost- en Westlaan in het centrum van Pijnacker rijden! U bent van harte welkom!

Hopelijk tot ziens op 4 mei!

Beatrixrun 2023

De run is alweer voorbij, we hopen jullie terug te zien op 4 mei 2024!

Foto’s: Rolf vd Berg https://photos.app.goo.gl/N4zTfER7UNCdyWCH7

Zaterdag 29-04-2023 is een onverwacht zonnige 38e editie van de Beatrixrun verreden. De timing van het weer kon na een prachtige Koningsdag en een zeer druilerige vrijdag niet beter. Al vroeg liet de zon zich zien. De omstandigheden pasten prima bij de stralende gezichten van de vele zijspanrijders en deelnemers waarmee het Raadhuisplein zich langzaam vulde.

De lange stoet van 100 zijspannen met evenzoveel gehandicapte passagiers in het span, werd in gang gezet na het aftelmoment van burgemeester Björn Lugthart. Maar voordat hij dat deed bedankte hij nog alle vrijwilligers van Oranjevereniging Pijnacker voor de organisatie en hun inzet tijdens deze dag, alle bedrijven en sponsoren die de Beatrixrun een warm hart toedragen en niet in de laatste plaats de vele zijspanrijders die uit het gehele land en zelfs België naar Pijnacker zijn gekomen om de passagiers een geweldige dag te bezorgen.

Door het mooie weer was de belangstelling langs de kant van de weg groot. De bonte stoet zijspannen met de enthousiast zwaaiende passagiers had veel bekijks tijdens de tocht die via Delft en Schipluiden verschillende dorpen in het Westland aandeed. Op de locatie van de middagpauze, bij Verkade Klimaat in Wateringen, werden de deelnemers niet alleen onthaald door de muzikale klanken van dweilorkest ’t Zootje, maar ook door de Pijnackerse wethouders Hanneke van de Gevel en Marieke van Bijnen. De beide dames waren niet alleen maar gekomen om te kijken. Al snel werden ze ingelijfd in de pauzeploeg om alle deelnemers van een heerlijke lunch te voorzien met broodjes van VHC Kreko Pijnacker en soep met extra veel ballen van Keurslager Opstal. Er werd ook nog even stil gestaan bij het overlijden van Joop Jantschik, de man die naast de toenmalige voorzitter van de Oranjevereniging Pijnacker, Rien Bos, aan de wieg stond van de Beatrixrun. In het bijzijn van zijn familie kreeg Joop postuum een hartverwarmend applaus van de circa 350 aanwezigen.

Na de lunch ging de tocht verder via Monster richting Den Haag. Daar werd onder meer de haven van Scheveningen aangedaan, waar toevallig het 64 meter lange en ’s werelds oudste actieve zeilschip, de Noorse Sørlandet lag aangemeerd. Na een korte stop bij het ADO-stadion, reed de stoet rond 16.45 uur weer de gemeente Pijnacker-Nootdorp binnen. Daar stonden op de Oost- en Westlaan vele honderden belangstellenden de rijders en passagiers op te wachten. Een finale die zowel deelnemers als publiek elk jaar weer kippenvel bezorgt. Al met al wederom een geweldige editie van de Beatrixrun.

Wil je de route alsnog rijden of bekijken?
Via de volgende links kun je de bestanden downloaden;
Voor meer informatie kijk op de contactpagina

Beatrixrun 2022

Wat was het weer een feest!

Hier alvast de links naar de foto’s van Rolf van den Berg

Joop Jantschik, mede oprichter Beatrixrun, overleden.

Diep bedroefd hebben wij het bericht ontvangen van het overlijden van Joop Jantschik. Joop is met de toenmalige voorzitter van de Oranjevereniging, Rien Bos, mede bedenker en oprichter van de Beatrixrun Pijnacker. Joop wist in de begin jaren tachtig, dat de Oranjevereniging voor iedereen binnen de samenleving rond Koninginnedag festiviteiten wilde organiseren en daarbij nog zocht naar een activiteit voor onze gehandicapte inwoners. Joop had al wat ervaring met zijspanruns en bracht het idee over aan Rien. Rien zag het plan wel zitten en op 5 mei 1984 was de 1e Beatrixrun een feit.

Joop kon toen niet bedenken dat we bijna 40 jaar later nog altijd de Beatrixrun jaarlijks organiseren. Joop had daarbij lange tijd de plek van 1e zijspanrijder in “zijn” Beatrixrun met vaste passagier Toby in zijn bakkie. Om gezondheidsredenen moest Joop het zijspan rijden een aantal jaren terug vaarwelzeggen. Maar als de Beatrixrun in zijn buurt voorbijkwam, dan stond hij langs de kant.

Zo was hij er ook bij in 2022 waar hij in Zoetermeer nog één maal met zijn vaste maatje Toby op de foto ging. We zijn dankbaar voor de belangrijke rol die Joop heeft gehad voor de Oranjevereniging en in het bijzonder de Beatrixrun en de ontelbare mooie momenten die hij hiermee voor zovelen heeft mogelijk gemaakt. We wensen zijn familie veel sterkte toe.

Geschiedenis van de Beatrixrun

De eerste Beatrixrun werd gereden in 1984 en dat was één groot avontuur. Niemand wist wat er ging gebeuren. Alleen Joop Jantschik die het idee had geopperd en Rien Bos die het idee wel zag zitten, hadden er een beeld bij hoe het zou kunnen verlopen.

Ook zij konden echter niet vermoeden dat de Beatrixrun met de jaren zou uitgroeien tot de hapening die het vandaag de dag is.

Op 5 mei 1984 vertrekt de eerste editie van de Beatrixrun voor een route van 82 kilometer langs o.a. Schiedam, Berkel en Rodenrijs en Wassenaar, Den Haag. Achteraf zijn de rijders en passagiers dol enthousiast. Een traditie is geboren!

De pioniers

Het idee voor de Beatrixrun komt van Joop Jantschik. Hij reed eens mee met een motorrun voor gehandicapten in Limburg.
Met die fantastische ervaring ging hij naar Rien Bos, de toenmalig voorzitter van Oranjevereniging Pijnacker. Rien werd direct enthousiast en zet zelf de eerste route uit.

Er werd ooit gestart met 25 zijspannen, tegenwoordig zijn dat er al 100 !

Verkeersregelaars

In de beginjaren kwamen de meeste verkeersregelaars bij de motorclub Zoetermeer vandaan. Vanuit de Beatrixrun is overigens het Motor Begeleiding Team (MBT) ontstaan. Dit team begeleidt inmiddels evenementen door het hele land en is vanzelfsprekend niet meer weg te denken bij de Beatrixrun.

Iets bijzonders huren?

Organiseer je een feest of evenement en zoek je nog iets bijzonders? Oranjevereniging Pijnacker heeft door de jaren heen een aantal unieke attracties en materialen ontwikkeld, die jouw evenement echt helemaal afmaken. Klik op onderstaande attracties voor meer informatie over de verhuur en de prijzen.

Met het huren van Trein Tinus of het Drijvend Podium draag je bovendien bij aan een goed doel.
Wij werken enkel met vrijwilligers, dit betekent dat alle inkomsten rechtstreeks worden gebruikt voor het organiseren
van leuke activiteiten rondom Koningsdag voor Pijnacker en omgeving.

– Wij verhuren geen feesttenten –

Trein Tinus doet het goed op ieder evenement, van open dag tot wijkfeest, van familiedag tot kerstmarkt, van bruiloft tot braderie. Het treintje heeft niet alleen de looks, maar kan ook fluiten als een stoomtrein. Met Trein Tinus kun je jouw gasten op een originele manier vervoeren. In de twee wagonnetjes achter de locomotief kunnen zo’n 24 volwassenen of 32 kinderen meerijden.

Trein Tinus is niet gebonden aan rails en is dus bijna overal inzetbaar. Wij kunnen helpen bij het bedenken van een geschikte route en haltes. Eventueel kunnen wij halteborden meenemen zodat de stopplaats(en) makkelijk te vinden zijn voor bezoekers. Je huurt Trein Tinus standaard met machinist en conducteur die helpt bij het in- en uitstappen.

Trein Tinus is al te huur vanaf € 110,- per uur

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.

Het drijvend podium is multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld als podium op een waterplas of als tijdelijke brug over een watergang tijdens een evenement. Het podium bestaat uit elementen van 1,25 bij 2,5 meter, zo kan er onder andere een podium van 10 bij 10 meter worden gecreëerd. Oranjevereniging Pijnacker verzorgt het transport en de op- en afbouw.

Het drijvend podium is al te huur vanaf € 950,-

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.