Beatrixrun 2012

De 29e editie van de Beatrixrun is gereden op zaterdag 28 april 2012. Dit jaar ging de Run voornamelijk door Rotterdam en omgeving.

De pauzelocatie was dit jaar extra feestelijk omdat we te gast waren in Rotterdam Charlois. Deze deelgemeente van Rotterdam bestaat 550 jaar en zorgde voor een feestelijk onthaal van de Beatrixrun.

Tijdens deze pauze hield Ed Goverde, voorzitter van Rotterdam-Charlois, een toespraak. Tijdens deze toespraak prees Ed de organisatie van de bijzondere motortoertocht en nam voorzitter Kees de Goeijer van de Beatrixrun namens de organisatie “de Gouden pin” van 550 jaar Charlois in ontvangst.
En als grote verrassing kreeg de Beatrixrun ook nog eens een gift van 550 euro van het jarige Charlois.

Kees de Goeijer bedankte de organisatie van Charlois hartelijk voor de feestelijke ontvangst en de gift. Ook bedankte Kees, Gerco Veltrop die sinds 2001 voorzitter was van de werkgroep en sinds 1995 al mee heeft gewerkt aan de organisatie van de Beatrixrun. Gerco kreeg daarvoor een speciale oorkonde. Met nadruk werd gezegd dat Gerco de organisatie van de Run niet zal verlaten en, naar wij hopen, nog jaren zijn steentje zal bijdragen!

Na het eten vertrok de stoet weer richting Pijnacker waarbij in de eerste kilometers door Charlois een open bus met muziekband ’t Zootje voorop meereed.

Bekijk hier alle 623 foto’s van de Run van 2012

Na afloop van de Beatrixrun ontvingen we van Ed Goverde nog een alleraardigst mailtje welke wij hieronder integraal plaatsen.

Geachte organisatie, beste mensen,

Zoals ik u in mijn ontvangsttoespraak al zei, ik vind dit eigenlijk het beste feestevenement dat wij in het kader van Charlois 550 jaar mochten beleven. Wij krijgen nog heel wat voorbij de komende maanden, maar wat vandaag letterlijk en figuurlijk voorbijkwam zal niet makkelijk worden overtroffen. Toen de stoet zijspannen de parkeerplaats opdraaide bij sporthal Wielewaal, sprongen mij de tranen werkelijk in de ogen bij het aanschouwen van zoveel blije gezichten van de kinderen en ook ouderen die u met zijn allen een prachtige dag weet te bezorgen. En na het samenzijn in de sporthal een prachtige doortocht door Charlois met de muziek voorop die er voor zorgde dat langs de route mensen spontaan begonnen te zwaaien. Ik heb er net zo veel plezier aan beleefd als u en hopelijk heeft iedereen op de terugtocht ook nog genoten van de doortocht door het centrum van Rotterdam, ook dat zal indruk hebben gemaakt. Het is een bijzonder mooi evenement waarop u met uw vrijwilligers enorm trots mag zijn, eigenlijk verdient u allemaal zo’n koninginnendaglintje. Ik hoop dat u dit nog vele jaren kunt presteren en als u nog eens deze kant op komt, Charlois is graag nog eens uw gastheer!

met vriendelijke groet,

Ed Goverde,

voorzitter Rotterdam-Charlois

portefeuille veilig en beheer buitenruimte

Iets bijzonders huren?

Organiseer je een feest of evenement en zoek je nog iets bijzonders? Oranjevereniging Pijnacker heeft door de jaren heen een aantal unieke attracties en materialen ontwikkeld, die jouw evenement echt helemaal afmaken. Klik op onderstaande attracties voor meer informatie over de verhuur en de prijzen.

Met het huren van Trein Tinus of het Drijvend Podium draag je bovendien bij aan een goed doel.
Wij werken enkel met vrijwilligers, dit betekent dat alle inkomsten rechtstreeks worden gebruikt voor het organiseren
van leuke activiteiten rondom Koningsdag voor Pijnacker en omgeving.

– Wij verhuren geen feesttenten –

Trein Tinus doet het goed op ieder evenement, van open dag tot wijkfeest, van familiedag tot kerstmarkt, van bruiloft tot braderie. Het treintje heeft niet alleen de looks, maar kan ook fluiten als een stoomtrein. Met Trein Tinus kun je jouw gasten op een originele manier vervoeren. In de twee wagonnetjes achter de locomotief kunnen zo’n 24 volwassenen of 32 kinderen meerijden.

Trein Tinus is niet gebonden aan rails en is dus bijna overal inzetbaar. Wij kunnen helpen bij het bedenken van een geschikte route en haltes. Eventueel kunnen wij halteborden meenemen zodat de stopplaats(en) makkelijk te vinden zijn voor bezoekers. Je huurt Trein Tinus standaard met machinist en conducteur die helpt bij het in- en uitstappen.

Trein Tinus is al te huur vanaf € 110,- per uur

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.

Het drijvend podium is multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld als podium op een waterplas of als tijdelijke brug over een watergang tijdens een evenement. Het podium bestaat uit elementen van 1,25 bij 2,5 meter, zo kan er onder andere een podium van 10 bij 10 meter worden gecreëerd. Oranjevereniging Pijnacker verzorgt het transport en de op- en afbouw.

Het drijvend podium is al te huur vanaf € 950,-

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.