Oranjevereniging Pijnacker

Onze geschiedenis in een notendop

Op 13 oktober 1927 kwamen verschillende organisaties uit Pijnacker bij elkaar om een nieuwe Oranjevereniging op te richten. Met de bestaande verenigingen was men niet geheel tevreden; er moest iets anders komen. En er kwam iets anders. Door de decennia heen ontstond Oranjevereniging Pijnacker.

Oranjevereniging Pijnacker krijgt vanaf de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw bekendheid in de regio. In Pijnacker worden gaandeweg steeds grotere Oranjefeesten georganiseerd. In 1976 wordt de vereniging door de Bond van Oranjeverenigingen zelfs gevraagd om het defilé op Soestdijk te organiseren. Al snel viel het organisatietalent van toenmalig voorzitter Rien Bos op. En dat zet zich in de jaren daarna voort in Pijnacker met avonden met bekende artiesten, taptoes, spektakel- en spelprogramma’s en zelfs vliegshows. Om al deze evenementen te verzorgen ontstaat er een hechte club van hardwerkende mannen en vrouwen.

Na jaren van solide groei komt rond het jaar 2014 de klad in de befaamde tentfeesten. Het wordt steeds moeilijker om deze feesten succesvol te laten verlopen. Op verschillende manieren wordt gepoogd de tentfeesten levend te houden wat helaas niet lukt. Na nog eens twee zeer moeizame jaren moet de vereniging in 2017 helaas stoppen met de tentfeesten.

De daarop volgende jaren worden getekend door een kleinere programmering op en rond het Raadhuisplein. Binnen de financiele mogelijkheden wordt er een leuk programma neergezet waarbij de vereniging zo goed mogelijk probeert te voldoen aan haar doelstellingen.

Na de roerige Corona jaren starten we in 2022 met een vernieuwd programma met een andere indeling van het Raadhuisplein en de toevoeging van het Emmapark als waar kids- en tiener paradijs. De vereniging hoopt hiermee toe te werken naar haar 100-jarig bestaan in 2027!

Iets bijzonders huren?

Organiseer je een feest of evenement en zoek je nog iets bijzonders? Oranjevereniging Pijnacker heeft door de jaren heen een aantal unieke attracties en materialen ontwikkeld, die jouw evenement echt helemaal afmaken. Klik op onderstaande attracties voor meer informatie over de verhuur en de prijzen.

Met het huren van Trein Tinus of het Drijvend Podium draag je bovendien bij aan een goed doel.
Wij werken enkel met vrijwilligers, dit betekent dat alle inkomsten rechtstreeks worden gebruikt voor het organiseren
van leuke activiteiten rondom Koningsdag voor Pijnacker en omgeving.

– Wij verhuren geen feesttenten –

Trein Tinus doet het goed op ieder evenement, van open dag tot wijkfeest, van familiedag tot kerstmarkt, van bruiloft tot braderie. Het treintje heeft niet alleen de looks, maar kan ook fluiten als een stoomtrein. Met Trein Tinus kun je jouw gasten op een originele manier vervoeren. In de twee wagonnetjes achter de locomotief kunnen zo’n 24 volwassenen of 32 kinderen meerijden.

Trein Tinus is niet gebonden aan rails en is dus bijna overal inzetbaar. Wij kunnen helpen bij het bedenken van een geschikte route en haltes. Eventueel kunnen wij halteborden meenemen zodat de stopplaats(en) makkelijk te vinden zijn voor bezoekers. Je huurt Trein Tinus standaard met machinist en conducteur die helpt bij het in- en uitstappen.

Trein Tinus is al te huur vanaf € 110,- per uur

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.

Het drijvend podium is multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld als podium op een waterplas of als tijdelijke brug over een watergang tijdens een evenement. Het podium bestaat uit elementen van 1,25 bij 2,5 meter, zo kan er onder andere een podium van 10 bij 10 meter worden gecreëerd. Oranjevereniging Pijnacker verzorgt het transport en de op- en afbouw.

Het drijvend podium is al te huur vanaf € 950,-

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave afgestemd op jouw wensen, de locatie en de tijdsduur.